Augustitankar

För länge sedan, när jag precis skulle börja gymnasiet, skrev jag något käckt om att det nya året för mig började i och med min födelsedag och skolstarten, och att nyårsafton således borde infalla i augusti. Jag tror att jag var väldigt pepp för den nystarten, att jag såg fram emot skolstarten. Nu? Det är fortfarande två veckor kvar på sommarlovet. Sedan får vi se.

Fast nu när jag tänker efter, visst ser jag fram emot det. Jag vill ogärna använda uttrycket vardag, eftersom det låter så tråkigt, men om sanningen ska fram är det ju faktiskt precis vad jag väntar på. Jag har, i vanlig ordning, gjort storslagna planer på hur den här hösten ska bli. Hur jag ska skaffa mig ett jobb, träna mer, skriva mer. Nyårslöften, om man så vill. Man får väl se hur det blir med den saken.

För att återkomma till vad jag egentligen ville säga; hösten är min absoluta favoritårstid. Våren är inte tokig den heller, men hösten är bäst. Färgsprakande träd, härligt krispig luft, fina kläder, tedrickarvisiter hos Denice. Framförallt är hösten litteratur för mig. Vet inte varför, men jag antar att det har någonting att göra med en romantiserande bild av favoritfåtöljen, regndroppar på fönsterrutan, en nykokt kopp te och en god bok. Det hela sätts igång med världens längsta bokbord på Drottninggatan, en årlig höjdpunkt. Och snart är vi där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s