There has been news in Potterverse

Mitt liv kretsar kring den här bilden för tillfället. Jag vet att den inte är sprillans ny, men jag tröttnar aldrig på den. På något sätt så sätter den tonen för hela teasertrailern, och jag hoppas innerligt att den ska sätta tonen för hela Half-Blood Prince också. Men det är väl lite det som är poängen med trailers? Förutom att marknadsföra filmen, såklart. Jag älskar det här fotot. Det är så vackert, stämningsfullt, perfekt. Det känns så canon också, men jag vet inte riktigt varför. Hero Fiennes-Tiffin känns så trovärdig. Den blicken…

För er som inte visste det, föreställer fotot den elvaårige Tom Riddle som på sitt barnhem i London får besök av professor Dumbledore, som erbjuder honom en plats på Hogwarts. Tom Riddle må vara en liten pojke, men om bara ett par år ska han göra sig känd som the darkest wizard of all time: Lord Voldemort. Harry Potter and the Half-Blood Prince är min favoritbok i serien. Jag hoppas att de lyckas med den. Teasertrailern är som sagt lovande. Vad jag framförallt reagerade på, förutom den lyckade castingen av nyss nämnda Hero, är att fotot är så fint. Det är snirklande, mörkt och äntligen känns det mer Harry Potter och mindre bombastisk Hollywoodaction. Kanske har filmmakarna nu förstått att dessa filmer behöver mer psykologiskt mörker och mindre Harry-som-jagas-runt-Hogwarts-av-en-Hungarian-Horntail. Jag har väl för höga förväntningar som vanligt, men jag skulle så gärna vilja slippa en Bombarda Super Maxima i nästa film. Snälla?

Oavsett om filmen floppar eller inte i fansens ögon, så har vi något underbart att se fram emot bara någon vecka efter premiären; den fjärde december släpps nämligen Tales of Beedle the Bard för allmänheten. Det gör mig så lycklig. Och inte bara för att jag ska få se vad Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump egentligen handlar om, eller för att jag äntligen ska få läsa The Fountain of Fair Fortune, som jag så länge har velat. Lyckligast blir jag för att detta visar att fandomen lever. Jag är övertygad om att den aldrig kommer att dö. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s