Marie-Antoinette

Jo, det var ju det här med Marie-Antoinetteuppsatsen. Som jag wainar om för allt och alla, så risken är stor att ni redan har hört det men jag passar på att klaga lite till. I offentligheten så att säga.

Jag ska skriva en uppsats om Marie-Antoinette. Jag ska skriva den på franska. Den ska vara inlämnad på onsdag morgon. Hur ska jag hinna? Det är egentligen inte så mycket fråga om tidsbrist, för jag brukar få till det på ett eller annat sätt. Och jag är uppriktigt intresserad av ämnet, det känns rätt i tiden och jag har inte hunnit tröttna. Det är bara det här med franskan. Om det inte vore för att skiten skulle vara på franska skulle jag gladeligen sätta mig ned och ägna morgondagen åt att skriva uppsatsen, och antagligen också bli klar med den framåt kvällningen. Man kan säga att det franska språket försvårar saken en smula.

Det fanns en tid när jag tyckte mycket om franska. Eller, låt mig rätta mig själv. Jag tycker fortfarande om franska. Men det fanns en tid när tyckte om franskalektionerna. Det gör jag inte längre. Franska är svårt, och jag känner mig dålig. Vår franskalärare har väldigt stor press på oss. Vilket säkert är bra, om man ser det ur det långa loppet. Men jag tycker inte om att se det ur det långa loppet, jag är ganska lat.

Ju mer jag skriver det här desto mer inser jag att jag vill hålla mig så långt borta från inställningen som presenteras ovan som möjligt. Marie-Antoinette är en högintressant person, jag tycker jättemycket om henne och tiden och miljön runt omkring. Franska är ett fantastiskt vackert språk, jag är duktig på det men jag vill bli ännu bättre. Imorgon tar jag tag i allting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s